2013

 

Srećne novogodišnje i božićne praznike želi Vam tim OpštinaParaćin.info

n-cestitka-opstinaparacin

 

praznicni red voznje euroline

Zahvaljujući ljubaznošću Euro Lina možemo da Vas informišemo o redu vožnje u toku predstojećih praznika.

01.01.2014 godine autobusi koji saobraćaju na relaciji Paraćin – Jagodina neće saobraćati, dok saobraćaj prema naseljima ićiće samo radničke linije.
02.01.2014 godine autobusi koji saobraćaju na relaciji Paraćin – Jagodina saobraćati po nedeljnom redu vožnje, dok saobraćaj prema naseljima ićiće samo radničke linije.

 

Za božićne praznike


07.01.2014 godine autobusi koji saobraćaju na relaciji Paraćin – Jagodina neće saobraćati, dok saobraćaj prema naseljima ićiće samo radničke linije.

 

Međugradske linije Euro Lina:


01.01.2014 godine samo polazak ka Zlatiboru u 05:00h i povratak sa Zlatibora u 13:30h.
03.01.2014 godine po redu vožnje za radni dan.
07.01.2014 godine neće saobraćati ni jedna linija.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti stanicu EuroLin u Paraćinu.

 

pozar u novom popovcu

U požaru u Popovcu, u zgradi za smeštaj socijalno ugroženih lica, izgorelo je šest stanova u noći između subote i nedelje i niko nije povređen, izjavila je u nedelju portaprol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

"Nema indicija da je požar namerno izazvan", rekla je Cvetićeva Tanjugu.

Požar je dojavljen jutros u 0.45, a izgorelo je potkrovlje zgrade, dok prizemlje i sprat nisu, dodala je Cvetićeva i napomenula da su vatrogasci veoma efiksno i brzo intevenisali, lokalizovali, a zatim i ugasili požar.

Zgrada je u nadležnosti Centra za socijalni rad u Paraćinu, koji je preuzeo brigu o zbrinjavanju žrtava požara, napomenula je Cvetićeva.

Uviđaj je završen, ali policija i Sektor za vanredne sistacije još nisu saopštili uzrok požara.

 

sikiricaKUD Sikičko kolo i MZ Sikirica organizuju Novogodišnji koncert u subotu 21.12.2013 godine sa početkom od 18:00h. Koncert će se održati u školskoj hali za fizično.


U programu učestvovaće:

    • KUD Vidovdanski vez iz Smilovca
    • KUD Vitoševac iz Vitoševca
    • KUD Moravac iz Gornjeg Vidova
    • KUD Staklarac iz Paraćina
    • KUD Sikiričko kolo iz Sikirice

 

Ulaz je 100 dinara.

 

Run-bw

 

Nastavljaju se uspesi Foto klubu Paraćin. Bojan Petrović član našeg gradskog foto kluba uzima učešće na Međunarodnoj izložbi u Grčkoj i biva nagrađen diplomom za svoju fotografiju "Jednostavno 3". Učešćem na još dve Međunarodne izložbe u Srbiji Bojan Petrović ostvaruje još bolje rezultate, u organizaciji foto kluba Negotin u tri teme nagradjen je FIAP Zlatnom medaljom koja se dodeljuje najboljoj fotografiji u zadatoj temi za fotografiju "Trk" (fotografija iz ovog teksta), FIAP Pohvalom i Pohvalom Foto Saveza Srbije dok u Beogradu na jednoj od njegovih omiljenijih izložbi koja se održava u holu Narodne Banke Srbije 18. Decembra, Bojan osvaja Zlatnu medalju PSA ( Američke fotografske asocijacije) za fotografiju "Kristina".

 

Ovim nagradama Bojan je ubeležio svoje 90-to priznanje. Ove godine njegove fotografije nagradjene su 73 puta medaljama i pohvalama na mnogim Medjunarodnim izložbama što ga svrstava u najozbiljnijeg kandidata za najuspšnijeg autora u Srbiji za 2013-tu godinu.

Mali oglasi Paraćin