Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović doneo odluku o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu.

‚‚U razumevanju sa rukovodstvom Demokratske stranke i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju sam pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje, doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u Demokratskoj stranci.

sasa paunovicUz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi.

U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin.

Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i "političke karijere u visokoj politici".

Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka čiji sam član bio dvadeset i osam godina ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada.

Članovi DS iz Paraćina koji će poći mojim putem sklanjaju se sa puta opozicionim političkim organizacijama u Srbiji i prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu "čistoće ideje" bojkota.

Na predstojećim lokalnim izborima nastupiću na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu naše lokalne koalicije.

Podrška opozicionih političkih organizacija, ukoliko je bude, biće dobrodošla, krajnji cilj za koji se borimo i dalje je isti. Ukoliko izostane, dovoljno će biti da sa te strane ne očekujemo smetnju.

Demokratskoj stranci želim sve najbolje u daljoj borbi za modernizaciju i demokratizaciju života u Srbiji. Možda ćemo se nekad u budućnosti ponovo sresti.‚‚

Mali oglasi Paraćin

Prodajem lovačku kameru fotoklopku odlična za sve ...
Domaći gusti sok od breskve, napravljen od najbolj ...
Prodajem NOVU ne koriscenju nadzornu kameru od jed ...