2020

Poznate ličnosti u celom svetu očaravaju savršenim osmehom, i javna je tajna da su mnogi slavni “radili zube”. Ipak, malo ko zna šta to tačno znači i koje procedure podrazumeva.

Najčešće radi se o proceduri koja se naziva Hollywood smile, a koja predstavlja kompletnu promenu osmeha.

Ova procedura je najčešće isključivo estetske prirode, a podrazumeva ugradnju zubnih faseta ili krunica blistavo bele boje i savršenog oblika.

savrsen osmeh

Radi postizanja optimalnih rezultata, najčešće se ugrađuje po najmanje deset faseta ili krunica po vilici, kako bi efekat bio maksimalan i pokrio sve zube koji se vide tokom osmeha.

Na sajtu Permadent objašnjavaju da su fasete dobar izbor za zdrave zube, jer ne zahtevaju kompletno brušenje zuba, kao što je to slučaj sa krunicama. Ipak, ukoliko postoje i zdravstveni razlozi, ili je potrebno drastično promeniti oblik zuba, ugradnja krunica je neizbežna.

Poznati se najčešće odlučuju za bezmetalne krunice ili cirkonijumske fasete, koje u potpunosti odgovaraju izgledu prirodnih zuba, pa je gotovo nemoguće prepoznati da je zapravo reč o veštačkim zubima, osim poredeći fotografije pre i posle tretmana.

Ova usluga dostupna je i u Srbiji svim zainteresovanim pacijentima, a njena cena je nekoliko hiljada evra, i varira u zavisnosti od broja zuba, tehnike, materijala i drugih faktora.

Zbog novonastalih problema oko plasiranja svojih proizvoda poljoprivrednici sa teritorije opštine Paraćin su u velikom problemu jer su pijace zatvorene. Takođe u problemu su i svi korisnici usluga pijace i kupci.

Kako bi bar na neki način ublažili i pomogli kako prodavcima tako i kupcima u potpunosti smo otvorili na našem sajtu kategoriju oglasi gde je moguce pod kategorijom Poljoprivreda postaviti potpuno besplatno svoj oglas (klikni ovde i postavi svoj oglas) tj napisati koji proizvod imate i želite da ga ponudite, napišete nešto o tom proizvodu i najbolje je da napravite i fotografiju (možete i mobilnim telefonom) od proizvoda kog želite da ponudite, ostavite Vaše kontakt podatke i za samo par minuta ponudite svoj proizvod na stotinama posetilaca svakog dana na našem internet sajtu. 

Pronađi proizvod koji ti je potreban

internet pijaca paracin

Takođe za sve kupce verujemo da će u kategoriji Poljoprivreda biti jako pregledno i na lak način mogu da pronađu sve proizvode koje im trebaju u ovim teškim trenucima.

Ukoliko Vam je ova informacija od značaja ili verujete da bi i Vašim prijateljima bilo od interesa da čuju za ovu našu inicijativu pozivamo Vas da podelite ovaj tekst na društvenim mrežama i zajedno pomognemo da što veći broj kupaca ali i prodavaca prevaziđu ove dane.

Postavi svoj oglas

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović doneo odluku o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu.

‚‚U razumevanju sa rukovodstvom Demokratske stranke i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju sam pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje, doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u Demokratskoj stranci.

sasa paunovicUz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi.

U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin.

Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i "političke karijere u visokoj politici".

Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka čiji sam član bio dvadeset i osam godina ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada.

Članovi DS iz Paraćina koji će poći mojim putem sklanjaju se sa puta opozicionim političkim organizacijama u Srbiji i prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu "čistoće ideje" bojkota.

Na predstojećim lokalnim izborima nastupiću na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu naše lokalne koalicije.

Podrška opozicionih političkih organizacija, ukoliko je bude, biće dobrodošla, krajnji cilj za koji se borimo i dalje je isti. Ukoliko izostane, dovoljno će biti da sa te strane ne očekujemo smetnju.

Demokratskoj stranci želim sve najbolje u daljoj borbi za modernizaciju i demokratizaciju života u Srbiji. Možda ćemo se nekad u budućnosti ponovo sresti.‚‚

Mali oglasi Paraćin