Kurs namenjen predškolcima, uzrasta od 5 do 7 godina

Šta učimo?

Grafika

Smajliće ćemo najpre upoznati sa pojmom grafike i šta je to zapravo. Kroz program prilagođen deci polaznici uče kako da koristeći računar naprave svoje prve digitalne crteže. Naučiće da sve ono što umeju da nacrtaju rukom na papiru, mogu preneti na računar bez ikakvih problema i prepreka. Biće oduševljeni za šta su sve sposobni, a da toga nisu bili svesni! :)

Dizajn

Nakon što se upoznaju sa grafikom i odrade prve crteže na računaru, prelazi se na viši nivo, a to je pravo dizajniranje. Radiće sa naprednijim programima za dizajn sa kojima će imati kompletnu manipulaciju nad fotografijama. Smajlići će nakon ove završene oblasti znati da spoje više fotografija u jednu, naprave svoj logo, uklone pozadinu sa fotografije i mnogo toga drugog.

kurs za smajlice

Blok programiranje

Kroz popularnu video igru Angry birds, smajlići će sastavljati prve programske redove pomoću blokova koda. Igra i učenje su spojeni u jedno, ali i nadmetanje, jer za cilj imaju da pređu sve nivoe ove ''igre'' koji su pred njima, od kojih je svaki sledeći za nijansu teži od prethodnog. Tako će steći logiku i razvijati programsko razmišljanje.

3D programiranje igara

Kodu Game Lab je izvrstan program za sve uzraste, vizuelno jasan i interesantan, a i što je najbitnije, jednostavan za korišćenje. U njemu će smajlići koristeći maštu kreirati svet u kome će njihovi heroji iz igrice imati misije, kretati se, skakati ili šta god drugo im oni budu naredili svojim isprogramiranim blokom koda. Pustićemo mašti na volju, da bude što interesantnije!

Učimo Vaše dete korisnim stvarima

Ovako isplaniran kurs za smajliće, ima za cilj da najpre osposobi decu za lakšu koordinaciju na računaru i zatim steknu osnovna znanja iz dizajna i programiranja.

Za više informacija posetite link: http://smilecode.org/kurs-za-smajlice/?REF=OPV ili pozovite broj 063627987.

Mali oglasi Paraćin