2019

Centar Modernih Vestina sprovodi projekat „Mladi protiv nasilja prema devojkama“ sa ciljem da informiše, motiviše i angažuje srednjoškolce, prvenstveno mladiće koji idu u II i III razred srednje škole, da se bore protiv nasilja prema devojkama. Projekat se sprovodi u četiri lokalne zajednice: Šabac, Paraćin, Kikinda i Stari Grad (Beograd), i putem kampanje na društvenim mrežama.

Da učestvuješ u projektu prijavi se OVDE

U projektu će se koristiti COMBI (Communication for behavioral impact) metodologija. Njom ćemo pokušati da komunikacijom menjamo ponašanje mladića u vezi sa temom ženskih prava, njihovog odnosa prema devojkama, kao i njihovog angažovanja za suzbijanje nasilja prema devojkama i ženama.

mladi protiv nasilja nad zenama

Učesnici projekta će uz podršku mentora i mentorki i članova i članica projektnog tima kreirati svoju lokalnu kampanju. Kampanju će kreirati na temu nasilja prema devojkama u svojoj opštini/gradu. Završna aktivnost projekta je konferencija na kojoj će učestvovati mladići iz sve četiri lokalne zajednice. Konferenciju ćemo organizovati u Beogradu u decembru 2019. godine. Formular za PRIJAVU za učešće u projektu

Projekat takođe podržava SeConS grupa za razvojnu inicijativu koja će kroz nekoliko anketa i fokus grupa uraditi istraživanje. Rezultati istraživanja će pomoći projektnom timu, ali i školama i lokalnim samouptravama, da uvide stavove đaka o nasilju prema ženama, vršnjačkom nasilju i drugim temama muško-ženskih odnosa u adolescentskom dobu. Takođe, projekat podržava i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Projekat „Mladi protiv nasilja prema ženama“ se sprovodi u okviru regionalnog programa Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena „Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“, koji finansijski podržava Evropska unija.

Zvanični hashtag projekta #mladiodakcije i #ChangingmindstoEVAW

Ako se do sada nisi prijavio za učešće na projektu možeš to učiniti OVDE

U petak 2. avgusta 2019. u Paraćinu će biti organizovan koncert Sergeja Ćetkovića. Početak koncerta je zakazan za 21:00h u centru grada, na prostoru ispred gradske apoteke.

Organizator koncerta je Kulturni centar Paraćin, pokrovitelj Opština Paraćin.

sergej cetkovic

odbranimo grzu

U četvrtak, 28. februara 2019. u 17 časova u paraćinskom pozorištu održaće se tribina na temu "Posledica izgradnje MHE na rekama u Srbiji".

Učesnici tribine su: prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Predrag Simonović, Biloški fakultet Beograd.

Nemačka kompanija Lidl najavila je da će 11. aprila otvoriti prodavnice u Paraćinu i Vrbasu tako da će ukupno u Srbiji imati 27 prodavnica.

Iako su sve Lidl prodavnice u Srbiji građene po istom, savremenom konceptu, Lidl u Paraćinu je jedinstven po tome što čuva deo istorije, navodi se u saopštenju.

lidl 3 n1

Pred početak izgradnje te prodavnice, na lokaciji je otkriveno arheološko nalazište koje je dalo uvid u delove prošlosti koje je Lidl, u saradnji sa Zavičajnim muzejom Paraćin, odlučio da sačuva od zaborava.

Kompanija Lidl Srbija finansirala je zaštitna arheološka istraživanja, tokom kojih su na lokaciji otkriveni različiti predmeti iz svakodnevne upotrebe koji potiču iz prvog veka naše ere, poput delova nakita, tegova i raznovrsnih alata koji su napravljeni od kosti i kamena, dok najveći broj tih nalaza čine delovi grnčarije.

Posetioci Lidla će moći da se upoznaju sa odabranim replikama pronađenih predmeta koji govore o postojanju naselja u kome su tokom prvog i i drugog veka naše ere zajedno živeli Kelti i Dačani, ali i Rimljani.

izvor N1

predavaci jagodrom

Imamo veliko zadovoljstvo da Vas pozovemo da sredinom marta (tačnije 16 i 17 marta) posetite najveću IT konferenciju u ovom delu Srbije posvećenu razvoju i unapređenju poslovanja putem interneta Jagodrom.

Jagodrom konferencija se ove godine održava po drugi put i iz iskustva sa prve konferencije sigurni smo da će i ovog puta doneti puno korisnih i praktičnih saveta za sve koji žele da unaprede svoje poslovanje. Ove godine pored većeg broja predavača (čak 16 predavača) u dva dana koliko će trajati konferencija predavači će preneti svoje znanje i iskustvo svim posetiocima i što je još važnije imaćete priliku da postavite bilo koje pitanje vezano za Vaše poslovanje. 

Prijavi se

Predavači su zaista pažljivo izabrani iz različitih oblasti tako da će zadovoljiiti sve potrebne oblasti za Vaše internet predstavljanje. Između ostalog od predavača će biti jedan od najboljih stručnjaka u oblasti Google oglašavanja Miroslav Varga zatim Istok Pavlović stučnjak iz oblasti oglašavanja na internetu i društvenim  mrežama, Miloje Sekulić internet i marketing konsultant vlasnik agencije za digitalno oglašavanje, Nenad Pantelić stručnjak iz oblasti optimizacije internet prezentacija za pretraživače Nemanja Sekulić digitalni umetnik koji od fotografija pravi umetnička dela ...

Ono što je za nas sjajno je da će i Paraćin imati svoje predstavnike u vidu predavače :) naime dve uspešne firme koje koriste internet u promociji svojih usluga preneće svoja iskustva a to je Maja Jevđević iz kozmetičkog salona Glamur i Aleksandar Radunović iz servisa Auto Aca.

Konferencija se održavanja 16 i 17 marta preciznu satnicu i predavače imate na njihovom sajtu http://www.jagodrom.rs/ u hotelu Hill u Jagodini. Važno je da su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta tako da požurite i prijavite se odmah da bi ste sebi obezbedili mesto jer je ovo zaista odlična prilika da čujete korisne savete koje će te moći odmah primeniti u svom poslovanju.

Prijavi se

Mali oglasi Paraćin

Paracin-centar-Izdajem kucu od 60m2-potpuno namest ...
Izdajem kucu u Paracinu, na duzi vremenski period ...
Molim sve ljude za pomoć. Nestao mi je pas pre tr ...