Ne propustite EPSKU AVANTURU, inspirisanu SLOVENSKOM MITOLOGIJOM. Izdavačka kuća Otvorena knjiga je objavila prvi roman epske fantastike autorke Milene Stojanović inspirisan slovenkom mitologijom.

Priča je smeštena u srednjovekovnu Srbiju sa fokusom na Petrušku oblast, kojom je u to vreme vladao župan Vukoslav. Dečak Crep, sin slavnog župana Vukoslava, saznaje da ima još dva brata razdvojenih po rođenju. On za rođendan dobija vilinski mač, ali i moć preobražaja u obličje zmaja. Uči tajne magijskih veština od Vujina, starca kome niko ne zna broj godina, a koji je ceo život proveo uz Crepa, čekajući dan kada će krenuti u potragu za braćom i ka ostvarenju drevnog proročanstva, izrečenog od samih bogova.

petruski zmaj

Slovenska boginja smrti i zime Morana, na sve načine pokušava da osujeti Crepa u planovima, sklapajući saveze sa mračnim silama, a sve s razlogom da se Trojstvo braće ne okupi, i ona zauvek ne bude uništena. U svojoj nameri da pronađe braću upoznaje veliki broj ljudi, koji su svojim sudbinama vezani za staru pagansku veru, ali i on sam preispituje svoja učenja, a sve se to događa na pragu hrišćanstva, i neposredno pre kosovskog boja. U potrazi mu pomažu starac Vujin, druid stare vere, otac Vukoslav, tadašnji župan, Lazar Hrebeljanović, i mnoga magijska bića Žar ptica, vile, patuljci, mađionik, krilati pegazi i divni jednorozi, koje će čitaoci imati prilike da upoznaju, na Crepovom putu da nađe braću. Jedna zemlja – Srbija. Dve vere – paganska i hrišćanska. Tri brata – Zmaj, Vuk i Orao.

''Iako prvenac, roman „Petruški zmaj“ je vođen veštom rukom pripovedača koji odlično vlada podžanrom epske fantastike. Odmerena kombinacija elemenata mitskog i istorijskog, nenametljiv stil i bogat jezik, samo su neki od kvaliteta ovog sjajnog dela. Ukoliko ste ljubitelj slovenske mitologije, mitskih bića i vilinskih svetova - obavezno pročitajte ovaj roman.'' Časopis za folklornu fantastiku Omaja

Roman se može naručiti preko sajta kupi knjigu na koji ćete poslati vaše podatke (ime, prezime, adresu, broj telefona), u promo periodu sa popustom od 20% cena je 616 dinara, plus troškovi dostave (Daily express troškovi oko 170 dinara, isporuka samo na teritoriji Srbije.), za sve iz Paraćina možete poručiti iskoristiti priliku i posetiti promociju koja će biti održana u Kulturnom centru u Paraćinu 28. Marta od 19 časova, gosti profesorka srpskog jezika Vanja Gojović Petar Nikolić urednik u Otvorenoj knjizi Milena Stojanović autor, muzička podrška Aleksandar Cupara i etno grupa.

Mali oglasi Paraćin