Meštanin paraćinskog sela Buljana Borivoje Jovanović poklonio je lokalnom budžetu 7,3 miliona dinara za asfaltiranje jedne ulice u selu. Kilometar puta do seoskog groblja biće gotov do sredine oktobra, a ulica će nositi ime njegovog ujaka Radivoja Miljkovića.
Kada mu je ujak umro Borivoje kaže nije imao dilemu kako da iskoristi deo novca koji mu je rođak ostavio. Rešio je da finansira izgradnju puta koji od sela vodi do groblja i tako sačuva uspomenu na ujaka koji je, radeći kao rudar u Švajcarskoj, izgubio vid i drugu polovinu života proveo u rodnom selu.

asfaltiranje

"Tako slep je uvek nešto radio, bio je mnogo vredan čovek i u njegovu čast smo ovo uradili da poklonimo selu", kaže Borivoje Jovanović, darodavac iz Buljana.

Da će dobiti put, meštani nisu verovali sve dok mašine nisu počele da rade.

"To je ipak veliki novac za jednog pojedinca da da za izgradnju ulice", navodi Dragan Milenković, predsednik mesne zajednice.

Dušica Čolić ističe da meštani najpre nisu verovali da će Borivoje donirati novac.

"Prvo je bila neverica, a onda su mene pitali da li je to tačno što se priča, pa videćemo tek kad krene da se radi, pa priča se, obećava se. Ja kažem to je čovek domaćin i taj čovek šta je obećao on će to obećanje da ispuni", naglašava Čolićeva.

Ulica do seoskog groblja nasipana je u nekoliko navrata. Ipak, posle velikih kiša zbog specifičnog terena teško se prolazilo i traktorima.

U opštini kažu da je put bio u planu da se uradi, ali da je Borivoje insistirao da on finansira radove.

"Ovoliko sredstava za rešavanje isključivo seoskog problema, a ne ličnog rešavanja problema recimo svoje ulice, gde je bilo učešće građana često u selima, ovakvog primera nije bilo", napominje Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Borivoje o svom dobročinstvu nerado govori, kaže, samo je želeo da se oduži ujaku.

"Mislim da smo uradili pravu stvar za selo u njegovu čast", zaključuje Borivoje Jovanović.

Selo sa hiljadu i po stanovnika početkom oktobra dobiće novi put do groblja. Na početku ulice biće tabla sa imenom Radivoja Miljkovića.

izvor: RTS

Mali oglasi Paraćin