Najznačajniji posao pred lokalnom vlašću u Paraćinu jeste privođenje kraju razgovora sa kompanijom "Delfi" koja razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u tom gradu. Ako razgovori urode plodom i opština bude morala da finansira izgradnju hale "tešku" desetak miliona evra, to će značiti kompletno preispitivanje svih drugih prioriteta jer je investicija ogromna. Veća od svih ostalih realizovanih iz paraćinskog budžeta u proteklih nekoliko decenija.

paunovic paracin

Ovu tvrdnju izrekao je čelni čovek Paraćina Saša Paunović na tradicionalnoj konferenciji za novinare upriličenoj pred vikend povodom predstojećeg obeležavanja Dana te opštine, 27. septembra.

"Potrošiti desetak miliona evra na ovaj projekat, otprilike znači da četiri godine ne treba da bude ne samo izgradnje ulica, kanalizacije, vodovoda, već ni krpljenja udarnih rupa, održavanja parkova i ulica. Grubo rečeno, reč je o sredstvima dovoljnim za tridesetogodišnju intenzivnu izgradnju ulica, ili za izgradnju skoro 60 školskih sportskih hala, te kanalizacionih sistema za 30 sela - kazao je Paunović, dodavši da zbog toga treba pokušati i sa obezbeđivanjem novih izvora finansiranja.

"Treba razmisliti da se građani pitaju da li su za to da se deo troškova obezbedi kroz samodoprinos. Ja ne mogu da zamislim važniju temu za jedno takvo izjašnjavanje od projekta koji bio mogao da zaposli 1.500 ljudi i da stvori zamajac za ostalu privredu u gradu.

#Čekamo odgovor velikog investitora. Nadamo se najboljem, dobrim vestima, svesni da će to možda značiti ulazak u najveće iskušenje sa kojim smo se kao zajednica suočili u proteklom periodu. Realizacija ovog projekta za Paraćin znači da će biti mnogo više odricanja - navodi Paunović.

izvor:Večernje Novosti

Mali oglasi Paraćin