Ćuprijsko - paraćinski bend Evolucija je dobio priliku da svoju muziku predstavi na ovogodišnjem beogradskom beer festu. I ako je konkurencija prevelika, bendovi koji su manje poznati pokušavaju da dođu do svojih promocija, a bend Evolucija se ovoga puta po svom kvalitetu izdvojila. Prilika da otvore drugo veče Beer Festa, nije mala stvar, a ovaj bend je pokazao da je dobro iskoristio pruženu priliku i svojim slušaocima pružio pravu žestoku svirku.

Nastup je počeo tačno na vreme, u 18 časova, kada su članovi benda izašli na binu i predstavili se publici. Svirali su pesme sa novog albuma "Igra počinje", objavljenog marta ove godine. Publika je pored pesama koje su se već izdvojile kvalitetom imali prilike i da premijerno čuju pesmu "Wish" na engleskom jeziku. Album na engleskom će biti objavljen do kraja godine, a ako je sudeći po ovoj pesmi album će biti odličan.

Grupa Evolucija je osnovana u Švajcarskoj 2007. godine, i tada objavljuju prvi album "Baklja slobode", a od 2014. godine potpuno je vezana za Srbiju. Na talasu popularnosti Evolucija realizuje noseću temu "Pale Rider" za nemački film "Die Templerherren (Templari)". Video rad "Pale Rider" sastavljen je od kadrova iz pomenutog filma, producenta i reditelja Andreasa Lefflera, snimljenih na ruševinama dvorca u Zellu. Evolucija nastupa i kao počasni gost na filmskoj premijeri u Minhenu.

paracinski bend na beer fest

2015. godine dobija nove članove, i u tom sastavu aaktivno nastupaju godinu dana širom Srbije. Početkom godine su objavili spotove za pesme "Letim", "Nisam za tebe ja" i " Kao iz sna". Sviraju heavy metal, sa elemntima simphonic i gothic metala, a originalnosti doprinosi vokal Ilana Von Arx Marinjes. I ako poreklom švajcarkinja, svojim glasom i pevanjem na srpskom jeziku daje ovom bendu nijansu po kojoj može da se odvoji od ostalih bendova iz istog žanra.

Abum je snimljen u poznatom kragujevačkom studiju Ivana Ilića, uz veliku podršku Dragana Uroševića - Uroša (ex Osvajači, Epilog), a objavljen u najstarijoj srpskoj producentskoj kući "Take It Or Leave It Records".

Još na prvoj promotivnoj svirci sa novom postavom, na Metal festu u klubu ex Fontana u Paraćinu, videlo se da će ovaj bend osvojiti publiku svojim brzim pesmama, nikako dosadnim, već odličnim baladama, koje odišu emocijama i dozom bajkovitosti u tekstovima.

evolucija bend beer fest

U poslednje vreme su nastupali na Vrnjačkom karnevalu u paviljonu u Vrnjačkoj banji, Trsteniku, na gradskom trgu u Jagodini, a Beer fest je posle Montreux jezz festivala prilika za veliku svirku kakav ovaj bend zaslužuje.

Na beer festu je publika imala prilike da čuje odličan zvuk, perfektno i tačno sviranje, da vide veoma profesionalan nastup, čak i ako je bend sa kojim će se širi auditorijumi tek upoznavati. Svakako, pokazali su da i mali bend iz provincije može da pokaže kvalitet, odlične solaže, kvalitetnu ritam sekciju, imidž, zvuk... Specijalni gost na Beer festu je bila vokalna podrška Zoja Vasić. Publika će imati prilike da početkom septembra pogleda live snimak Evolucije sa Beogradskog beer festa.

evolucija bend

Bend nastupa u sastavu:
Bas gitara Dragiša Marinjes,
Vokal - Ilana Von Arx Marinjes,
Solo gitara - Stevan Miletić,
Ritam gitara - Branimir Kojadinović,
Bubnjevi - Marko Marković.

Mali oglasi Paraćin