Nedelja pre glasanja dovodi sve meštane opštine Paraćin da se zapitaju, za koga glasati ovaj put? Sve je više političkih partija koje se trude da pruže što više obećanja, što više nade, a i reklamnog materijala građanima Paraćina. Šta su Paraćinci mogli da vide proteklih godina da je urađeno? Popločan grad, kockama koje su se svima ogadile, asfaltirana po jedna ili dve ulice u selima, ali tako je urađeno namenski, zašto asfaltirati sve ulice u jednom selu, kada mogu obećana ostati i za naredni potencijalni mandat, a glas građana obezbeđen na lokalnim izborima? Zašto uraditi vodovodnu mrežu u nekom selu odjednom, kada to mogu uraditi u više navrata, bez obzira što će kasnije biti znatno skuplje, što zbog prenosa mašina, što zbog prenosa sredstava na ko zna čije račune?

Vodeća vlast u Paraćinu potencira kako je ovih dana svim stanovnicima dostavila izveštaj o onome što je urađeno u proteklom periodu, kao i plan i program za naredni period. Šta je sa onim ulicama u samom gradu gde su rupe stare po 10 ili više godina, i ako je sadašnja vlast bila aktivna, te ulice su stalno zaobilažene, ne bi li se sređivala neka druga mesta. Šta je sa šahtama koje stoje otvorene po nekoliko godina, sa pružnim prelazom na kojem ljudi ginu, sa posledicama od poplava, koje još uvek nisu sanirane, a neko troši veliki novac za reklamnu kampanju.

izbori glasanje

Što sve one stranke koje se kandiduju na lokalnom i republičkom nivou ne dostave građanima uvid u to koliko je para otišlo na propagandni materijal, na reklame koje se okreću na televizijama, na kojima i onako nema šta pametno da se pogleda? Zašto mi, građani, koji dajemo nekom svoj glas da bi ga doveli na vlast, nemamo pravo da znamo koliko je novca potrošeno da bi se neko pojavio u raznim emisijama, na televiziji ili radiju, na visećim bilbordima, a ništa od toga ne košta malo?

U paraćinskim medijama je godinama medijski mrak, i samo se vladajuća stranka pojavljivala, bez obzira na to što se još nešto lepo ili ružno desilo u našem malom gradu, bilo je bitno da se zna koje je selo dobilo ulicu, jer su to novi glasači. Šta je sa novim konceptima, planovima za selo i grad, izgradnju infrastrukture? Zašto su paraćinci izloženi laganju i izvrgavanju činjeničnog stanja, samo da bi zatvorili oči i dali svoj glas nekome, bilo da je sada na vlasti, bilo nekoj drugoj političkoj organizaciji?

Svi građani Paraćina, a i građani Srbije godinama slušaju iste laži, iste političke kampanje, kao i ranijih godina, i opet slepo veruju da će sve to biti ispunjeno. A šta je sa ljudima koji žive u optinama koje su siromašne, gde su firme pozatvarane i otišle pod stečaj, privatizovane, šta je sa onima sposobnim za rad, koji nemaju uslove da se zaposle u svojoj opštini, jer su radna mesta preplavljena neškolovanim kadrovima, koji nemaju šta da ponude, osim laži i neistina, osim neke vizije budućnosti u koju samo oni koji je propagiraju veruju, a kada prođu izbori smeju se svojoj pobedi, verujući da ih je tu doveo dobar plan? Dovodi ih na vlast plan, ali dovodi ih i razmišljanje ili nerazmišljanje naroda, zato svi građani moraju izaći na izbore i glasati po svom nahođenju, a ne doneti tu odluku, zbog raznih papira, novina, plakata, mesta na televiziji, blokčića, olovki, upaljača i majica kojima politički aktivisti pokušavaju da nas kupe.

M.S.

Mali oglasi Paraćin