Bend Evolucija je srpsko - švajcarski bend, čiji je aktivni rad rezultirao albumom koji se očekuje do Nove godine. U novom sastavu, čiji su članovi Dragiša Marinješ, Ilana Marinješ Von Arx, Marko Marković, Stevan Miletić i Branimir Kojadinović, bend je otvorio koncert metal bendova u Paraćinu, 20. Nobembra 2015. Na koncertu su svirali prvi put pesme sa novog albuma, pune dobrog zvuka, odlične energije i ljubavnih tekstova, ne bi li zagrejali paraćinsku publiku, koja je te večeri napunila Ex Fontanu. Bend Evolucija aktivno radi u novoj postavi od leta 2015. godine, očekuje izlazak albuma u izdanju TIOLI records-a, kao i dva spota za pesme "Letim" i "Kao iz sna". Ozbiljan rad rezultirao je dobrim zvukom, tehnički precizno odsviranim pesmama, i naravno prijatnom atmosferom. Vidi se da će ovaj bend zasijati nakon izlaska albuma, rađenom po uzoru na velike bendove Within temptation, Nightwish, Xandria...

 

bend evelucija

 

Kvar je nastupio nakon benda Evolucija, već su poznati paraćinskoj publici, svirajući svoje autorske pesme. Bend postoji od 2009. godine, i nastupali su u Paraćinu i okolini više puta, što po klubovima, na motorijadama, raznoraznim svirkama. Njihove autorske pesme podigle su publiku, a sat vremena njihove svirke bile su ispunjene tvrdim zvukom, dobrim vokalima, jakim rifovima, sve u cilju da pokažu publici, da su i dalje aktivni na sceni, nakon duge pauze koju su pravili. Nakon menjanja postave benda, članovi su za sada Mihajlo Stefanović, Ivan Ertemi, Ivan Milutinović, Nemanja Mosurović i Petar Jovanović.

bend kvar

 

Marica je deathrash metal projekat iz Niša koji aktivno radi autorsku muziku. Bend do sada ima jedan Ep Subliminal koji dostupan za besplatno preuzimanje putem Tribal Rajber Labela, dva spota za pesme Hypercube i Face Your Fears i dvadesetak nastupa širom Srbije. Trenutno je u pripremi debi album benda koji će nositi naziv Carnival Macabre i čiji se izlazak planira u prvoj polovini 2016. godine. Ovaj bend je nastupio nakon benda Kvar, prvi put pred paraćinskom publikom. Članovi benda Marica, dele bubnjara sa bendom Kvar, Mihajla Stefanovića koji uz ostale članove Marka Jocića, Nikole Petrovića , Vladana Burgića i Save Živanovića stvaraju sjajan zvuk i odličnu atmosferu za ljubitelje ovog žanra.

marica

 

Bend Suffering’s the Price osnovan je 2011. godine u Nišu. Nakon pobede na Čupinom memorijalu iste godine bend objavljuje svoje prve demo pesme od kojih su se neke našle na međunarodnim undergroung hardcore kompilacijama. Nakon dve godine aktivnog rada bend kreće sa snimanjem svog prvog album u kućnoj produkciji, a za kompletno snimanje, miks, master i produkciju bio je zadužen Vladimir Ilić, basista benda. Bend izdaje prvi album pod nazivom "Skull Tower" 2014-e u saradnji sa "Good life recordings" iz Beligje. U Julu iste godine zavrsen je split album sa bendovima "Cut off" i "Delate" iz Bugarske i "Brainwashed" iz Srbije. Bend je prvi put nastupao pred paraćinskom publikom i zatvorio koncert svojim nastupom.

bend suffering

M.S.

Mali oglasi Paraćin