Moto skup, koji su organizovali članovi kluba White angels iz Paraćina je i drugog dana uspeo da okupi brojnu publiku i ljubitelje motora, pa je i 18. Jula, prostor bivše kasarne bio prepun ljudi. Bajkeri, koji nisu mogli prvog dana da dođu, pristigli su drugog dana, gde su ih dočekali domaćini kluba White angels.

Dnevne aktivnosti koje su bile planirane, morale su da malo odlože zbog preterane vrućine, pa su bajkerske igre koje su planirane za popodne, odložene za uveče.

Defile koji je poslednjih godina trajao duže, sada je skraćen, ne po broju motora koji su učestvovali u defileu, već po vremenu. Na čelu sa članovima moto kluba White angels, formirana je kolona motorista, koji su se oko 18 časova provozali gradom, sa kratkim zaustavljanjem u glavnoj ulici, radi fotografisanja. Kolona se nakon toga uputila ka kasarni, a veliki broj građana koji su izašli da vide defile, produžili takođe ka kasarni da gledaju street fighter-a Darka, i bajkerske igre, i ujedno se pripreme za još jednu odličnu svirku. Nakon povratka bajkera u kasarnu, usledio je performans Darka Prokina, i bajkerske igre: spora trka, obaranje ruku, vučenje konopca, bacanje gume...

 

Julie & Kings - Paraćin

moto1

 

Julie & Kings je ove godine prvi put nastupao na moto skupu u Paraćinu, ali je iz lokalnih klubova već dobro poznat publici. Sjajnom atmosferom koju su napravili, svirajući obrade poznatih domaćih i stranih bendova, uspeli su da publiku pripreme za nastup Đorđa Davida i njegovog benda Death Saw.

 

Đorđe David I Death Saw

Death Saw band je nastao u Beogradu 2006. Godin. Oformili su ga Đorđe David Nikolić, bivši frontmen grupe Generacije 5, gitarista Aleksandar Mitrović – Tommy, basista Đorđe Golubović – Johnsy, I bubnjar Stefan Dželetović – Džela. Nastupajući na mnogim bike skupovima, trgovima I festivalima bend je uporedo radio na pesmama, koje su se našle na njihovom prvom albumu "Blood Avenger". Autor i aranžer kompletne muzike, je gitarista benda Aleksandar Mitrović – Tommy. Album cini trinaest pesama, od kojih je devet na engleskom jeziku i cetiri na srpskom. Tekstove su pisali Malcolm Bridger, Mlađan Dinkić, Dragana Ilić I Goran Šobić. Power Music je kuća koja je "Blood Avenger" izdala u novembru 2010. godine.

 

moto2

 

Ali bend Death saw nije svirao samo svoje hitove, već su odsvirali i dosta poznatih hitova legendarne grupe Generacija 5, u kojoj je Đorđe David pevao 90'tih godina.

 

Smells like K. Spirit – tribute to Nirvana – Švajcarska

Nakon benda Death saw nastupio je švajcarski bend, koji svira obrade Nirvane, i po tome je poznat širom evropskih zemalja. Ovaj bend je nekoliko puta nastupao u Srbiji, u Nišu i na beogradskom beer festu. Ljubitelji ovog benda su mogli da uživaju u nastupu, do kasnih sati, kada je na scenu stupio bend Betty Boo.

 

Betty Boo – Paraćin

Betty boo je još jedna od paraćinskih grupa koja je svojom odličnom svirkom i zagrejanom atmosferom držala publiku do samog kraja. Ova grupa je poznata po sjajnim nastupima na moto skupovima, i klubovima širom Srbije. Odlična svirka ni ovoga puta nije izostala.

moto3

 

Najavljen je i bend iz Petrovca na Mlavi Loaded guns koji je nekoliko puta svirao u Paraćinu, na moto skupovima i moto žurkama, ali se ovaj bend nije pojavio. 19. Jula su članovi moto kluba White angels nakon doručka ispratili bajkere.

moto4

 

moto5

Tekst: M. S.

Fotografije: Miloš Krstić, Marko Marković, Milena Stojanović

Mali oglasi Paraćin