Premijera filma “Paraćinski štit” biće održana u Paraćinu 27. maja 2015. godine u sali Narodnog pozorišta sa početkom u 19 časova. Film govori o radu Tima za psihološku podršku humanitarne organizacije ADRA Srbija koji je sa preko 50 osoba radio u periodu od septembra 2014. do februara 2015. godine o čemu su u kratkim izjavama govorili pojedini korisnici usluga.
 
paracinski-stit
 
Specifinost rada psihologa bila je u celovitom pristupu nazvanom “Paraćinski model” psihološke intervencije nakon katastrofe. Aktivnosti su se sastojale u individualnom i grupnom radu, kao i informativno-edukativnim predavanjima uglednih profesora psihologije i psihijatrije sa različitih univerziteta širom Srbije. Osim toga, organizovan je rad sa decom, starima i bolesnima što je predstavljalo posebnu vrednost aktivnosti nakon katastrofe.
Jednim delom film “Paraćinski štit” govori i o tekstilnoj radionici koja je nastala u februaru 2015. godine i u kojoj je sprovođena “radna” terapija. Zahvaljujući obuci i radu rukovodioca tekstilne radionice Marije Babić, preko 25 osoba je učestvovalo u nastajanju brojnih odevnih predmeta od vune i drugih materijala.
 
 
Kamerman i montažer: Danijel Erdeg
Producent: Petar V. Jeknić, psiholog
Produkcija: ADRA Srbija i Dreamedia

Mali oglasi Paraćin