Štab za vanredne situacije Paraćina, upozoren na obilne kiše danas i sutra i mogućnost izlivanja reka Crnice i Grže, koje su u maju prošle godine izavale katastrofalne poplave, naložio je pripravnost preduzeća, mehanizacije i ljudstva a u Davidovcu odredio mesta evakuacije stanovništva.

 

paracin-poplava-sa-hotela

 

To su prostorije Osnovne škole i Sportskog kluba, a u pripravnosti je i minibus u slučaju evakuacije, navodi se u saopštenju Štaba.

Komunalnoj inspekciji je naloženo da obilazi kritične lokacije, propuste i mostove na vodotokovima drugog reda i u slučaju uočavanja mogućih zagušenja da oabveste J.K "Vodovod" da ukloni prepreke: smeće, zemlju, stabla, grane...

Komunalna inspekcija će vodotoke danas i sutra obilaziti do ponoći, a od ponoći do sedam sati ujutru to će raditi policija, navodi se u saopštenju.

Poverenci Civilne zaštite su upozoreni da na svojoj teritoriju prate stanje na vodotocima a "radi preduzimanja potrebnih mera Direkciji za izgradnju grada, J.P "Vodovod" i Javnom komunalnom preduzeću je naloženo da u pripravnost stave svu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo".

Povereniku Civilne zaštite i predsedniku Mesne zajednice Davidovac naložena je veća pripravnost narednih dana i obezbeđenje 15 volontera, koji će u slučaju opasnosti od izlivanja rečice Grze "biti angažovani na uzbunjivanju i obaveštavanju meštana a lokacije za evakuaciju su prostorije Osnovne škole i Sportskog kluba. U pripravnosti za evakuaciju biće minibus", stoji u saopštenju.

Volonteri će pomagati meštanima u slučaju evakuacije, puniti džakove i utvrđivati kritična mesta na levoj i desnoj obali reke.

U saopštenju se ističe da Štab postupa po naređenju Odeljenja sektora za vanredne situacije za Pomoravski okrug u Jagodini i na osnovu upozorenja republičkog hidrometereoloških zavoda Srbije da se u četvrtak i petak i većini mesta u Srbiji očekuje od 20 do 30 litara kiše a ponegde i preko 60 litara u toku 24 sata.

 

izvor: Tanjug, fotografija maj 2014 godine

Mali oglasi Paraćin

Domaći gusti sok od breskve, napravljen od najbolj ...
Prodajem lovačku kameru fotoklopku odlična za sve ...
Prodajem NOVU ne koriscenju nadzornu kameru od jed ...