Proslava Dana opštine počela je tradicionalnim Dečijim karnevalom u centru grada. Nakon defilea karnevalskih grupa 20.09.2014. glavnom ulicom i nastupom na glavnoj bini, sve učesnike i posetioce zabavljala je Pozorišna trupa ARA iz Beograda, predstavom "Škola za klovnove". Deca su imala priliku da kroz karnevalske maske prikažu svoje šarene kostime, koji su u subotu obojili Paraćin najrazličitijim bojama.

deciji-karneval2014

 

U ponedeljak 22. Septembra je u galeriji Kulturnog centra otvorena izložba Paraćin kroz vreme, Slobodana Jelisavčića. Slobodan je u saradnji sa Zavičajnim muzejom uspeo da sakupi sve fotografije koje je muzej posedovao godinama unazad i objedini u jednu ovakvu izložbu, gde je posetiocia prikazan grad Paraćin prikazan kroz tri veka unazad. Turistička organizacija je ranijih godina organizovala Art fest u maju mesecu, ali zbog poplava koje su nas zadesile ove godine, morali su da odlože sve do sada. Art fest je manifestacija koja obuhvata najrazličitije vidove umetnosti pa je nakon izložbe Slobodana Jelisavčića održana akademija Vukove zadužbine, gde su književnici gostovali u Kulturnom centru u utorak 23. Septembra, predstavljajući ilustrovani kalendar Danica.

art-fest

U sredu 24. Septembra je  prof. dr. Maja Volk publici predstavila svoju knjigu "Umetnost življenja". Ova svestrana umetnica je bila gost Kulturnog centra u okviru Krstovdanskih svečanosti.

maja-volk

24.septembar 2014. je trajao raspevani, razdragani i razigrani „Mini – tini fest“. Tradicija lepog druženja je i ove godine je nastavljena. U direktnom prenosu na TV Kanal M, iz Hale sportova , sve je bilo kao na velikim festivalima. Ove godine pobednica u mladjoj kategoriji je Petra Stojanović, učenica V razreda OŠ „Momčilo Popović Ozren“ koja je kroz pesmu poručila „Hoću odmah da porastem“. U tini kategoriji, Tijana Jaćimović iz OŠ „Branko Krsmanović“ u Sikirici je imala pobedničku „Čarobnu noć“. Sve je to pratio i ocenjivao žiri u sastavu: Irena Simić, Spomenka Jović i Jovan Adamov. Naravno, neizbežni voditelj je Minja Subota.
Dečija radionica pod nazivom "Pozdrav jeseni".

pozdrav-jeseni

M.S.

Mali oglasi Paraćin