Proteklih dana je u opštini Paraćin održana akcija prikupljanja sredstava za pomoć poplavljenima. Cilj je bio da se od prikupljenih sredstava kupe stvari koje su neophodne za ugrožene, a to su još uvek dušeci, sredstva za higijenu, prašak, voda. Bojana Barjaktarević je u saradnji sa kolegama muzičarim, i humanitarnom nevladinom organizacijom Omega, pokušala da okupi ljude na humanitarnom koncertu, koji je u četvrtak 12. 6. 2014. godine održan u paraćinskoj Hali sportova. Na humanitarnom koncertu pod nazivom Veče za Paraćin, su pored Bojane Barjaktarević nastupili i Miki Gajić, Bojan Bijelić, Bon - Ami, zvezde Granda Aleksandra Bursać, Mišel Gvozdenović, Filip Mitrović, Kosmajac, Aleksandra Ristanović i Medenjaci.

Uprkos ovako velikom broju izvođača i humanitarnoj akciji, posetilaca je bilo veoma malo, da li zbog cene karte, ili ostalih humanitarnih manifestacija koje su najavljene, na tribinama Hale sportova se našlo jedva pedesetak ljudi, a karta je koštala 300 dinara.

 

desavanja-u-paracinu

 

U prostorijama Kulturnog centra je takođe u četvrtak održana književna sedeljka kluba Mirko Banjević. Nastupili su autori sa svojim pesmama i pričama, Lodika predsednica kluba, Gordana Vojinovć, Snežana Tanić, Đorđe Petrović, Gordana iljković, Dragana Filipović, Jasmina Jovanović. Mlađi članovi Jovana  Đorđević iz Jagodine i Stefan Lazarević iz Svilajnca, Vladislav Perić iz Paraćina su upotpunili veče svojom poezijom. Stefanu Lazareviću i Mileni Stojanović su uručene članske karte, čime su zvanično postali članovi književnog kluba. Za razliku od hale sportova kulturni centar je bio pun posetilaca, pa se pored učesnika, našao i veliki broj slušalaca. Olga Ružić - Lodika je najavila svakog meseca po jednu književnu sedeljku, sa ciljem da angažuje mlade ljude, da se bave ovakvim aktivnostima, i da im pruži priliku da prikažu svoja dela pred većom publikom. Ovo je bila prva književna sedeljka nakon katastrofalne poplave koja je zadesila opštinu Paraćin, i mnoge druge gradove u regionu.

 

desavanja-u-paracinu1

 

Maturska groznica je zahvatila i naš grad, pa su maturanti gimnazije, tehnološke, ekonomsko - trgovinske i mašinsko - elektrotehničke škole proslavili svoje maturske večeri u hotelu Petrus.
Ono što je ovih dana aktuelno je svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Brazilu, pa bašte Ex Fontana, Cafe Biblioteka, pivnica Cole nude gledanje utakmica na otvorenom, uz prijatnu atmosferu. Vreme je toplo, pa je glevna ulica puna šetača, a zatvara se svakoga dana u periodu od 20 do ponoći.
U petak 13. Juna u Beogradu održao koncert za svoj Paraćin violončelista Pavle Popović.
Za sredu 18. Jun je najavljen još jedan humanitarni koncert, koji će se održati na bazenima Prestiž. Cena ulaznice je 100 dinara, a nastupiće bendovi SARS, KREATIVNA ZONA, ALIAS, ŽBUNT, FANI BEND, BOLESNA ŠTENAD, SHARKS, SNAKES & PLANES. Sav prihod od ulaznica biće uplaćen direktno na račun Crvenog krsta Paraćin, pa se nadamo veliko broju posetilaca.

Voda je još uvek samo za tehničku upotrebu, i ako napominju da je njen kvalitet zadovoljio analize. Međutim, dok se ne dobije zvanična potvrda, apeluje se na ljude da i dalje koriste onu iz cisterni ili flaširanu.

M.S.

Mali oglasi Paraćin