agromil

 

Privatno preduzće Agro-mil iz Pojata gradiće klanicu živine u Striži, čime se otvara nova industrijska zona namenjena samo za prehrambenu industriju.

Reč je o lokaciji sa leve strane državnog puta Paraćin - Pojate, gde je preduzeće Agro-mil kupilo zemljište od privatnih vlsanika za izgradnju klanice i proširenje proizvodnje, u kojoj će biti zaposleno do 150 radnika.

Agro-mil će finansirati i izradu plana detaljne regulacije proizvodne zone te lokacije o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu, a ta lokacija će obuhvatiti širu oblast da bi se omogućilo i drugim zainteresovanim investitorima da tu grade, izjavio je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

On je na sednici Skupštine opštine objasnio da Agro-mil nije želeo da gradi fabriku u postojećoj industrijskoj zoni "Zmič" jer se tamo razvijaju druge grane industrije, a oni su se opredelili za proizvodnju hrane, tako da će Paraćin imati u buduće dve lokacije za ulagače.

Ova industrijska zona, u katastarskoj opštini Striža, biće namenjena samo za prehrambenu industriju, odnosno za proizvodnju hrane, napomenuo je Paunović.

Početak izgradnje klanice očekuje se za oko tri i po meseca, koliko će, otprilike, trajati procedura oko prikupljana potrebne dokumentacije.

izvor: B92

Mali oglasi Paraćin

Potrebne radnice za branje malina. Iskustvo je pož ...
Prodajem NOVU ne koriscenju nadzornu kameru od jed ...
Domaći gusti sok od breskve, napravljen od najbolj ...
Poliranje farova, 1500 dinara za oba fara. Marko V ...
Prodajem lovačku kameru fotoklopku odlična za sve ...