srpska-fabrika-stakla

 

Srpska fabrika stakla u Paraćinu pustiće 10. februara u rad novu peć sa četiri linije za proizvodnju boca i tegli u koju je uloženo više od 20 miliona evra.

Kapacitet nove peći L5 je 230 tona na dan i sa četiri proizvodne linije obezbiće proizvodnju od 180 miliona boca i tegli godišnje, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji će prisustvovati otvaranju.

Novom investicijom vrednost ukupnog ulaganja od strane novog vlasnika Staklare, međunarodnog konzorcijuma Glas industri, prešao je iznos od 105 miliona evra u prethodnih 20 meseci, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, za konstrukciju peći i pratećih proizvodnih linija korišćeni su vatrostalni materijali, kao i mašine i oprema najpoznatijih svetskih proizvođača, a u procesu pripreme i izgradnje angažovano je više od 30 lokalnih firmi, od dobavljača sirovina i tehničkih materijala, do lokalnih izvođjača građevinskih i montažnih radova.

Srpska fabrika stakla je jedina fabrika za proizvodnju ambalažnog stakla na području Srbije, ali i Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Urađeno je i proširenje fabričke hale, sa transportnim mostom i liftom za prevoz gotovih proizvoda do zatvorenog magacina gotovih proizvoda, površine 6.000 kvadratnih metara. Time je obezbeđen direktan transport gotovih proizvoda od proizvodnih linija do magacina kroz zatvoreni prostor, čime su proizvodi zaštićeni od atmosferskog uticaja.

Mali oglasi Paraćin