SFS-kapija

 

U “Srpskoj fabrici stakla” iz Paraćina 217 zaposlenih proglašeno je tehnološkim viškom i svi će u ponedeljak dobiti rešenja o prestanku radnog odnosa uz isplatu otpremnine od 160 evra po godini radnog staža.

Radnici koji su ostali bez posla uglavnom su radili u pogonu ručne proizvodnje stakla, koji je ugašen u februaru ove godine.

Ručna proizvodnja ugašena je februara ove godine, kada je poslovodstvo naložilo prestanak rada peći za proizvodnju uložaka za termos boce. Jedan od razloga za gašenje je što je ručna proizvodnja skupa.

Ne pokriva ni sve troškove, a kamoli da stvara profit. Oko 250 radnika tada je poslato na godišnji odmor, a manji broj je raspoređen na druga radna mesta. Većina njih sada se našla na listi tehnološkog viška, mada ima i zaposlenih iz drugih pogona.
Staklara je u vlasništvu bugarskog konzorcijuma “Glas industri” i prošle godine vlasnik je nudio zaposlenima dobrovoljni odlazak uz 300 evra po godini.

Broj radnika u SFS sada je 870, što je duplo manje nego što ih je bilo kada je “Glas industri” otkupio od “Srbijagasa” većinski paket akcija.

izovor telegraf

Mali oglasi Paraćin