Pokušaćemo da skupimo foografije sa društvenim mreža koje su korisnici postavljali kako bi na najbolji način prikazali veliku nepogodu koja je zadesila opštinu Paraćin kao i sam grad Paraćin. Sve fotografije su nastale 15.05 i 16.05.2014 godine.

 

paracin-ul-vojvode-misica

 

Podsećamo da je najpre naseljena mesta uzvodno od Paraćina 15.05 već od ranih jutarnih časova zadesila velika vodena bujica reke Crnice da bih u popodnevnim časovima stigla do grada i poplavila veći deo grada i njegove ulice. Celu noć su ekipe evakuisale građane kojima su kuće poplavljene.

Grad Paraćin tj jedan deo grada struje još uvek nema jer je poplavljena trafo stanica, a voda je samo za tehničku upotrebu. Fiksni telefoni takođe od juče su bili u prekidu.

Kako najavljuju od kraja dana bi trebalo da se uspostavljaju telefonske veze kao i stuja u područjima gde se voda povukla.

Cisterne za pijaću vodu su obezbeđene kod gradske česme (preko puta suda) kao i kod Hale sportova i na još nekim lokacijama.

 

Opština PARAĆIN: Potrebna pomoć u hrani, cisternama za vodu, sredstvima za higijenu, pumpama za izbacivanje vode, ćebad, vreće i podmetači za spavanje.
Kontakt osoba: Violeta Ćosić, 064/613-8758, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Građani kojima je potrebna hitna pomoć mogu se obratiti dežurnoj službi policije ili opštinskom pozivnom centru na telefon 063 367 100. Zbog problema u radu mobilne mreže i čestog ispadanja sistema, na broj opštinskog pozivnog centra najbolje je zahteve upućivati SMS porukama.

 

 

Mali oglasi Paraćin

Prodajem vikendicu u Sisevcu 86,6m2 na 10 ari plac ...
Renault Kangoo je savršeno vozilo za dostavu po gr ...