2019

odbranimo grzu

U četvrtak, 28. februara 2019. u 17 časova u paraćinskom pozorištu održaće se tribina na temu "Posledica izgradnje MHE na rekama u Srbiji".

Učesnici tribine su: prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Predrag Simonović, Biloški fakultet Beograd.

predavaci jagodrom

Imamo veliko zadovoljstvo da Vas pozovemo da sredinom marta (tačnije 16 i 17 marta) posetite najveću IT konferenciju u ovom delu Srbije posvećenu razvoju i unapređenju poslovanja putem interneta Jagodrom.

Jagodrom konferencija se ove godine održava po drugi put i iz iskustva sa prve konferencije sigurni smo da će i ovog puta doneti puno korisnih i praktičnih saveta za sve koji žele da unaprede svoje poslovanje. Ove godine pored većeg broja predavača (čak 16 predavača) u dva dana koliko će trajati konferencija predavači će preneti svoje znanje i iskustvo svim posetiocima i što je još važnije imaćete priliku da postavite bilo koje pitanje vezano za Vaše poslovanje. 

Prijavi se

Predavači su zaista pažljivo izabrani iz različitih oblasti tako da će zadovoljiiti sve potrebne oblasti za Vaše internet predstavljanje. Između ostalog od predavača će biti jedan od najboljih stručnjaka u oblasti Google oglašavanja Miroslav Varga zatim Istok Pavlović stučnjak iz oblasti oglašavanja na internetu i društvenim  mrežama, Miloje Sekulić internet i marketing konsultant vlasnik agencije za digitalno oglašavanje, Nenad Pantelić stručnjak iz oblasti optimizacije internet prezentacija za pretraživače Nemanja Sekulić digitalni umetnik koji od fotografija pravi umetnička dela ...

Ono što je za nas sjajno je da će i Paraćin imati svoje predstavnike u vidu predavače :) naime dve uspešne firme koje koriste internet u promociji svojih usluga preneće svoja iskustva a to je Maja Jevđević iz kozmetičkog salona Glamur i Aleksandar Radunović iz servisa Auto Aca.

Konferencija se održavanja 16 i 17 marta preciznu satnicu i predavače imate na njihovom sajtu http://www.jagodrom.rs/ u hotelu Hill u Jagodini. Važno je da su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta tako da požurite i prijavite se odmah da bi ste sebi obezbedili mesto jer je ovo zaista odlična prilika da čujete korisne savete koje će te moći odmah primeniti u svom poslovanju.

Prijavi se

bolnica paracin

Posete pacijentima na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici u Paraćinu, od juče su zabranjene zbog gripa.

Iz paraćinske bolnice apeluju na građane da imaju razumevanja za ovu odluku i da istu poštuju, kako bi se sprečilo širenje respiratornih infekcija, naročito gripa.

U Srbiji je trenutno više od 68.000 prijavljenih slučajeva gripa ili pacijenata sa sličnim simptomima, zbog toga, ali i devet osoba koje su preminule usled posledica.

Skolske klupe

Kako prenosi Blic preporuka Ministarstva zdravlja da se zbog virusa gripa raspust produži za nedelju dana usvojena je danas na sednici Vlade, te će sve osnovne i srednje škole u Srbiji početi sa radom sedam dana kasnije nego što je planirano - 25. februara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana, što je i usvojeno.

Mogu li deca učiti programiranje i kako

Jedno od najčešćih pitanja koje se često postavlja je da li deca zaista mogu učiti programiranje?

Pre nego što vam se u mislima jave dodatna pitanja, da li je deci preteško programiranje, razumeju li oni takvo gradivo i šta dete od šest godina može znati o programiranju, nastavite čitati, u nastavku teksta ćemo vam objasniti.

Već smo govorili da je programiranje za decu izuzetno korisna veština iako možda vaše dete neće biti programer niti inženjer. U školi programiranja za decu na zabavan i kreativan način uči se o kritičkom razmišljanju i pristupima u rešavanju problema.

Možda dete još uvek ne razume šta je ustvari kritičko razmišljanje. Možda čak ne razume šta je uopšte problem, ali način razmišljanja o nekoj pojavi, razgovaranje s drugarima o tome i na kraju pronalaženje rešenja su početak kritičkog razmišljanja.

baner

Zašto toliko ističemo kritičko razmišljanje?

Tržište rada se menja jako brzo. Menjaju se usluge, proizvodi, menja se čak i način obrazovanja. Zato će način sagledavanja problema iz više uglova, što se uči u školi programiranja, biti jedna od vrednijih veština koju dete ima. Bez obzira na buduću profesiju vašeg deteta, univerzalne veštine koje će pomoći su kritičko razmišljanje, kreativno rešavanje problema i komunikacija.

Pisanje linija koda možda nije za svakoga, niti svako dete ima interes za ovakvim znanjem. Zato je potrebno odabrati ono što je detetu interesantno i u čemu će uživati, a da pri tom ipak uči i razvija se. Programiranje za decu danas je postalo toliko interesantno da i četverogodišnjaci imaju programe prilagođene njihovom uzrastu i načinu učenju. Igrice, aplikacije, robotika su samo neki od načina na koji dete uči.
Iako se čini da se radi o običnoj igri sa neobičnim igračkama, deca na taj način stiču praktčno i konkretno znanje.

Kako učenje izgleda u praksi?

U Školici programiranja Smile postoje besplatni časovi. Tokom tih nekoliko časova, na koji mogu doći devojčice i dečaci od 6 do 14 godina, uči se da granice u sticanju znanja i primeni kreativnosti ne postoje.
Dete odabere oblik učenja koji mu se najviše sviđa i tada počinje čarolija.

Stvaranje potpuno novih svetova, kreiranje junaka koji neumorno rešavaju probleme, razvoj web stranica, čak i učenje robota kako da sluša i bude dobar drug. Da vam pojasnimo, ne radi se ovde o gubljenju vremena za računarom, ovo su one lekcije koje još nazivamo 3D modeliranje, HTML, CSS, obrada audio i video fajlova, programiranje LEGO Mindstorms robota, JavaScript programiranje…

baner 2

Da li deca zaista mogu učiti programiranje?

Mogu. I nikada se u školici nisu žalili da je teško i nerazumljivo. Ponekad ne razumeju roditelji, ali to lako rešimo. Ako još uvek niste sigurni da li je učenje programiranja za vaše dete, upišite ga u Smile školicu programiranja.

Mali oglasi Paraćin

Otkupljujem knjige iz kucnih bibiloteka,kao i komp ...
AUTO SERVIS BODŽA se nalazi u Jagodini . ...
U Sokobanji izdajem apartmane i sobe. Primam i vau ...
Sada već legendarna Xiaomi YI akciona kamera dobil ...
Na prodaju kuca u Teslinoj ulici u Paracinu 150 me ...