Pripadnici Rusko-srpskog odreda za humanitarno razminiranje "Emercom" radiće na razminiranju Karađorđeva brda kod Paraćina i ove godine, izjavio je danas Tanjugu direktor Centra za razminiranje Srbije Branislav Jovanović.

 

demineri-paracin

 

Reč je o projektu "Paraćin 7" i površini od 577.000 kvadratnih metara oko magacina municije Vojske Srbije, u kojima se dogodila ekplozija 19. oktobra 2006. godine, objasnio je Jovanović.

Rusko-srpski odred, na ovom delu Paraćina, oko tri kilometra od centra grada, radi od 2009. godine i do sada je razminirano osam lokacija, ukupne površine 3.366.234 kvadratna metra na kojima je pronađeno i uništeno 12.187 komada neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS), istakao je Joavnović.

Uz NUS iz magacina, demineri "Emercom" su pronašli i mnogo municije zaostale iz drugog svetskog rata, među kojima i avionske bombe teške po nekoliko desetina kilograma.

Na ovom području pod sumnjom se drži još oko 2.000.000 kvadratnih metara, dodao je Jovanović.

On je istakao da se razminiranje Srbije, obavlja po međnunarodnim standardima za humanitarno razminiranje, po projektima i nadzor Centra za razminiranje Srbije.

izvor: Tanjug

Mali oglasi Paraćin

Reparatura proteze izrada totalnih i parcijalnih p ...
Prodajem NAJPOVOLJNIJE Xiaomi YI akciona kamera. O ...
Prodajem objektiv Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM ART za ...
Prodajem Ram memoriju 2x 4 GB DDR3L 1600 Mhz memor ...
Dekorisanje prostora za sva Vaša veselja Mladenač ...