30. Septembra je u prostorijama Kulturnog centra Paraćin održana promocija knjige Operacija Eros mlade kruševljanke Ane Berbakov.
Ana Berbakov je rođena 18. jula 1985. godine u Kruševcu. Završila je fakultet za poslovanje u menadžmentu i sada se bavi pisanjem. Kao srednjoškolac, a i kasnije, radila je mnoge poslove iz oblasti menadžmenta, fotografije, štampe, administracije, trgovine, turizma i hotelijerstva, preko zadruge i zavoda. Svoje menadžerske sposobnosti Ana je ispoljila po objavljivanju romana kada ga je svojim sugrađanima iznajmljivala za 1 dinar. I ako kaže da dinar je samo materijalan, stekla je veliko iskustvo ovim dobro osmišljenim potezom, jer je na taj način njen roman pronašao zanimljiv put do čitaoca, novinara i književnih kritičara. Nazivaju je srpskom Agatom Kristi, sposobnom da kriminologiju dovede do neverovatnih zapleta kroz svoje pažljivo birane reči.
Veruje u sebe i veoma je vedra i optimistična osoba, dosledna svojim ciljevima. Hobi su joj astrologija, crtanje i fotografija, a pasija old tajmeri i kuvanje. Kako Ana kaže
… i kao što svaka krimi priča sa sobom nosi poruku da na kraju uvek dobro pobedi zlo, tako i ona nepresušno verujem u to dobro.

operacija-eros

Ana povremeno piše putopise zа nedeljnik ''Grаd'', а nekoliko njenih rаdovа objаvljeno je u dnevnim novinаmа ''Prаvdа'', beogrаdskom mаgаzinu zа kulturu življenjа ''Avant Art Magazin’’, prokupаčkom listu ''TOK'', pesničkom zborniku ''Cvet'', nа sаjtu ''Poezijа SRB'', regionаlnom čаsopisu ''Putevi kulture'' Kulturnog centrа Kruševаc, bаčkom čаsopisu ''SUNČANIK''... Ana je nagrađivana spisateljica.
Ana je uz Gordanu Vojinović predstavila svoj roman, razgovarajući, čitajući odlomke, pričajući svoju proču kako je došla na ideju za knjigu i objavljivanje.

M.S.

Mali oglasi Paraćin

Na prodaju Traktor IMT 539 sa Kabinom i Kompresoro ...
Izdajem namešten stan 40 m² u centru Paraćina (izn ...
Prodajem objektiv Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM ART za ...
Dekorisanje prostora za sva Vaša veselja Mladenač ...
Prodajem NAJPOVOLJNIJE Xiaomi YI akciona kamera. O ...