dan-paprikeU Drenovcu na Dan paprike je zvanično proglašena najduža paprika u toj našoj opštini, duga 34 centimetra, i najteža – teška tačno 325 grama.

Prošle godine dužina paprike je bila 26 centimetara, a ove  godine 34 centimetra.

Proglašenje je bilo zvanično, a merenje je na licu mesta obavila stručna komisija na bogatim izložbenim štandovima postavljenim u centru Drenovca, u kome se već tri godine održava “Dan paprike“.

Ponosni vlasnik najduže paprike, Miodrag Gajić, ističe da tu titulu uspeva da sačuva sve tri godine, koliko izbor traje. ‘’Prošle godine dužina je bila 26 centimetara, a ove sam nadmašio samog sebe 34 centimetra. Tajna je u specijalnom hibridu koji proizvodi i šalje mi moj dugogodišnji saradnik iz instituta u Smederevskoj Palanci. Rad se isplatio, mada nisam specijalno razmišljao baš o dužini već da paprika bude kvalitetna’’ ističe Miodrag.

On je član udruženja proizvođača povrća “Poljo-Dren”, baš kao i njegov sugrađanin Nebojša Rajković, koji je ostvario rekord u težini. Komisija je na njegovom štandu izmerila “primerak” težak 325 grama i to je bio rekord ovogodišnje Paprikijade.

Manifestacija je posećenija nego prošle godine, i okupila je blizu 1.000 ljudi za dva dana, što je doprineo i bogat kulturno-umetnički program.

Mali oglasi

Prodajem lovacku pusku
( / Ostalo)

noimage
06-24-2017

Plantaza Lesnika
( / Nekretnine)

Plantaza Lesnika
02-10-2017

Prodajem vikendicu sa 20ara plac
( / Nekretnine)

noimage
05-05-2017

Izdajem namestenu sobu
( / Nekretnine)

noimage
08-09-2017

Unesi oglas